Skip to content

Reel Feel – свежа глътка нощен въздух!

октомври 10, 2010

Reel Feel е нова комбинация, зад която се крие една висока цел: да проникне сред нас и да ни посочи къде да харчим свободното си време качествено. Създаденият скоро колектив ни обещава случването на ежемесечни събития с музикална и културна насоченост, в които няма да сме просто наблюдатели, а активни участници. Ще можем да се включваме в дискусии, благодарение на които ще опознаем добре всеки от специалните гости, а след това и да се отдадем на развлечението, което те погаждат.

Започва се на 15.10.2010 с компанията на Kon & Amir, известни най-вече с отличния си музикален вкус, възпитан със записи от златните години на жанровете soul, funk, disco и hip hop, и несломимото им желание за популяризиране на забулените от прах плочи.

Продължете нататък, за да се осведомите напълно за предстоящите планове на Reel Feel:

До края на годината вече ни очакват поне три „REEL FEEL” събития, като за партито в късната им част освен Kon & Amir на 15-ти октомври, на 6- ноември ни очаква среща с TM Juke и Alice Russell, а на 25-и ноември в Sofia Live Club ни очаква и близка среща с още едно музикално величие, а именно Quantic.

Откриването на поредицата „REEL FEEL” неслучайно се случва с американското дуо Kon & Amir (OFF Track/ BBE Records). За тях е скромно да се нарекат просто DJ-и, тъй като освен с пускане се занимават с продуциране на музика, продажба и разпространение на записи, но най-вече със страстно издирване на култови музикални плочи от миналото, които само изтупват от праха, за да заблестят с нов блясък. Тяхната серия от компилации OFF Track” представя част от най-доброто в стиловете фънк, соул, диско и хип-хоп през 70-те и 80-те, което двамата успяват да изровят от старите мазета на квартали като Бронкс, Бруклин и Куинс – едни от основните органи на организма Ню Йорк. Двамата представят есенцията на музиката от онези времена, като често сред парчетата има толкова редки и ценни, че е трудно да бъдат оценени просто с пари. В селектираната според кварталите на космополитния град музика всеки би могъл да разпознае корените на голяма част от съвременните стилове, които също не са им никак чужди. Обитавайки телом съвремието и духом миналото Kon & Amir са изключително ценни не само като проводници на уникална музика, а и като източници на опит, биография, идеи, а дори и на любопитни истории от живота си. Ето защо те ще участват и в отворена дискусия и ще са на разположение да отговарят на въпроси преди да застанат зад пултовете.

За събитието на 15-ти октомври „REEL FEEL” си партнира с добре познатия фестивал за късометражно кино и анимация Future Shorts, който вече четвърта година провежда ежемесечни събития в България. Селекцията на филмите от програмата на Future Shorts ще бъде тематична и ще е под надслов „I ♥ NY“ – филмите, които отразяват и говорят за живота и културата на Ню Йорк.

Домакин на поредицата събития е Sofia Live Club.

За още подробности около партитата, участниците и най-вече за възможности да се сдобиете с безплатни билети следете: twitter; reelfeel; facebook

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: