Skip to content

Feel the Fire

декември 17, 2008
tags: , ,

Martin Streng ака Mr Confuse, оставил диря с компилациите Brazilectro, пусна в обръщение дебюта Feel the Fire в началото на есента. Албумът съдържа 14 теми и почти равен брой музиканти, работили над него. А авторството за всяка от темите принадлежи на различен екип.

В албума можем да чуем всичко, което следва да очакваме. Брас секции допълващи идеално и подсилващи вокалите (синхронът е озадачаващо добър на места), плътни и динамични бас линии и разбира се – ударни, с които би се гордял всеки съвременен диджей, пласиращ това звучене. Отчитайки заглавието трябва да се съглася, че орган (инструментъ, не анатомични части) така не ме е парил от доста време насам. За маниаците го има и във версията hammond.

В Feel The Fire можем да отличим: Going Somewhere – up tempo инструментал с доста разигран ритъм и много позитивна мелодика; It’s Just A Blues – което е всичко друго, но не и блус парче (съпоставено с т.нар. блус на Алис Ръсел е направо комета), с възхитителна вокална партия и вдъхновяваща оркестрация върху down tempo бийт;  When I Hear Musicпросто шлагер, хит или както там го наречете, с потенциал за чело на всяка музикална (и даже комерсиална) класация и Imovel с джаза си от латино-американската издънка.

Вместо да се оправдавам за позакъснялото ревю (щото за тези неща се пише овреме), ще ви предложа актуалния dj promo mix на Mr Confuse. Приемете го за комплимент от Parisdjs и цъкайти връз имижа… 

 

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: