Skip to content

Basement Freaks

декември 5, 2008

Срещу името Basement Freaks всъщност подписи раздава само продуцентът George Fotiadis. Грък, който пребивава в Кьолн и намира начин да овладее носталгията по балканите. Веднъж, обикаляйки фестивалите наблизо и тези по-далече, и втори път – партнирайки си с Kosta Kostov в прохождащия тазгодишен проект Тhe Balkan Express Sound Systema

През ноември имахме възможността да чуем Kosta Kostov и Balkan Express на живо, както и да преживеем небивалата досега на българска сцена балканска музика, римувана с лакти и тактуваща си с електроника. Получи се гореща (въпреки че никоя не се разгърди) и трогателна вечер, с циганска пъстрота и българско гостоприемство.

Междувпрочем и двамата  засегнати музиканти виреят в Kьолн, което е достатъчно условие и обяснява перманентното нагнетяване на градските саундсистеми с балкански мурафети. А признакът, който прави Basement Freaks обещаващ продуцент, е сполучливото съвместяване на твърде познатите сами по себе си: funk, breakbeat, dub и reggae.

Абсолютния удар ще нанесе премиерата на парчето Ya Need A Funky Band feat. Quasamodo от лейбъла SunsetSoul, която се отлага едва за февруари 2009 г., въпреки че отдавна заема място в няколко диджейски листи с етикет tba/unreleased. Tова, както и очакваните други 4-5 заглавия, ще се тиражира само на винил. 

Последни, но не и по значимост, идват двата микса, които Basement Freaks e оставил на произвола на гостите в myspace.

* чуйте и заглавието от SunsetSoul – DA WIESEL – Shotgun.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: