Skip to content

Въздържал се

ноември 21, 2008

Смуча бонбонки със страстта на ученичка и се старая да го давам въздържал се. Обаче стигам до необратимата реалност – дъх на теменужки, пронизващ дирижабли от катран.

Кофти груув – спомням си как изрича Вальо, който я го мерна в Блейз, я не! Щото я отида в Блейз, я се въздържа!

Кофти груув е да се надценяваш, в стремежа си да гарантираш принадлежност към повече от двама души, в даден интервал от време, но на различни места. Към две обичани компании, за които единственото общо е самото отрицание – примерно не пият кафето си в Онда.

Кофти е и динамичната заседналост, дето ни тресе, а повече от нея ме гнети избирането на подарък. Пак за близки и различни хора, в невъзможно кратък интервал от време. И щом това дребничко наглед смущение отмине, ще дойде отражението ми в друга трудност – практическо занятие по самостоятелно подготвен урок по оцеляване. Почти като Сървайвър, ала в градска джунгла. Те маймуните нека да подскачат, да вилнеят и крещят, аз ще меря ниско кръвно и хладен пулс, за да, как беше – демонстрирам въздържание!

Е, след всичките премеждия въздържанието най-сетне ще ме изостави. Ще склопя очи, за да осъмна нов, с ликуващ присмех вместо физиономия. Пак ще съм си аз – лакомият задник – нагряващ се до синьо, дамгосан поне стотина пъти от един и същи опит, но несполучил да се въздържи!

А да, и любовта не е СПИН, замалко да забравя. Да не се подлъжете! Нищо, че и двете ги маркираме с позитив. Не е и сифилис, трябва да ви кажа, нито рак или ебола. Сигурно любовта е като болест, ама не коварна или пък неизлечима. Нищо, че всеки следващ неин пирует ни дълбае като свредел и разпилява в нас разсейки.

Може би любов е най-скоро чувството, което прави някои личности неразсъдливи и ги подвежда към осмислянето на гротески. А грозотата, приятели, възвишен смисъл няма!

Хайде със здраве и пийте по едно … или ще се въздържите…?

Advertisements
One Comment leave one →
 1. jenfel permalink
  ноември 22, 2008 1:57 am

  Няма да се въздържа ;)
  Кофти груув-а си го дъвчем – факт.
  За Блейз и за любовта: еднакво шумни, еднакво те оставят без въздух и еднакво не искам да ги срещам повече…
  Cheers! :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: