Skip to content

Pot of Gold?

ноември 19, 2008
tags: , ,

„Гърне със злато“, дали?

Така озаглавеният последен солов албум на Alice Russell е отново продуциран от TM Juke, но с разликата, че се издава от Six Degrees, вместо от Tru Thoughts – лейбъла, с който бяхме свикнали да свързваме творчеството на вокалистката. Не е чудно, че певицата предприе стъпка към налагането си, отпращайки далото й начален тласък брайтънско рамо, и се устреми в покоряване на чартове, но е странно, а и някак иронично, че тази история приключва с Six Degrees. Студио, познато най-вече с реализирането на артисти като Zuco 103, Bebel Gilberto, Pacifica, dZihan & Kamien и др. Подозирам, че поставената задача е била значително по-амбициозна, завършваща с издаването на Pot Of Gold за хищен major (от ранга на Sony (BMG), EMI, Universal), но … уви.

Не е лесно да си голям! Не е лесно да си и TM Juke, дирижиращ тук канонични аранжименти, нито underground soul кумир, жънещ платинени продажби. Не е лесно и да запазиш феновете си, които отричат масовките и предпочитат малките сцени в малките забутани местенца, в най-задимените часове на нощта.

Контрапункти колкото щеш и примерите им ги слушаме, докато албумът се е случил блусарски и класически. Нищо повече! 4 от 10

* Ако се намираш за доживотен фен на примата, впрегни google в действие и си набави безплатното промо от сайта на Six Degrees …

Advertisements
One Comment leave one →
  1. ноември 20, 2008 2:46 am

    Когато започнах да го чета тоя пост, си казах „Ето един албум, който ще си купя и няма да остана разочаравана.“, ама сега…нещо не съм толкова сигурна. Alice Russell я обожавам и всичко, което е правила досега с TM Juke е супер добро та се надявам тайничко все пак да има тук-там нещо приятно в албума.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: