Skip to content

Lost in thought *

октомври 4, 2008

Тълпите ме ужасяват. Смазващите лакти и ръмящите потни капки адреналин са присъщата част от един концерт. Картината от Funkdoobiest видно преминава границата и ме изпълва със смесени чувства. Питам се къде е удоволствието. Въпрос, който не съм предполагал че ще си задам, съмнение, чието присъствие не съм долавял и не съм очаквал да ме завладее. Ентуасиазмът си е отишъл. Този първичният от преди десет години сега се замества от оживление, което все по-трудно прераства в еуфория и никак в екзалтация.

Разбира се, съжалявам, както бих съжалил за пропусната среща с близък човек, но и съм далеч от самобичуването като опрощение за грях.

Важното за мен е, че Sondoobie си остава едно от най-великите емсита на 20-ти век (редом с B-Real и Everlast) и че съм отделил предостатъчно време от живота си в изследване на бандата, в опити за превеждане на испано-английския квартален жаргон, в прерисуване на обложките им и фанатично преклонение. 

Каквото е било, пак ще бъде (Ka sera sera – както те самите казват), но за следващите поколения. И само, ако съумеят да откликнат на последните тенденции, което задаващият се и дългоочакван албум ще покаже.  

Иначе фактите, според очевидци, са: 4KM е меко казано неподходящ, Ralph M, Sondoobie и Tomahawk Funk са се справили сравнително подобаващо за хип-хоп мохикани и са завършили с емблематичната Who’s The Doobiest!

______________________

1. Lost In Thought е парче от Brothas Doobie, вторият албум на бандата от 1995 г. По онова време в България се разпространяваше с презапис от касетка.

2. След временното разпадане на групата Sondoobie записа два солови албума, като умело продължи линията. Същият е замесен дейно и в порно индустрията.

3. Ralph M е хип-хоп диджей с дълга практика, започнала в края на 80-те.

4. Плакатът за концерта в България е един от най-невзрачните, поставен до останалите, съпровождащи европейското им турне. 

Advertisements
One Comment leave one →
  1. октомври 4, 2008 2:49 pm

    Бахти колко е яко тва парче…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: