Skip to content

Говориш по руски?

август 27, 2008

Случи се така, че попаднах в Приморско. За три нощувки на басейн. Първа линия тъкмо до дюните, което опесъчаваше идеята за пиянство твърде съблазнително. Или поне изначало. 

Малко след като проследих руско-чешко-словенската линия на плажния диджей със суетшърт kingston се отказах от последващата интеграция. Първо с тези диджей нещо не се разбирам и после уж на чужденците нищо им няма, ама си потят подмишките. Като прибавим и езиковата бариера, щото пантомимата ми не работи, а при срещите с Онегин пласирах оригами – модел водна бомба, може човек да предугади сполетялото ме отчуждение. И така след като осъмнах, премятайки следобедното слънце, рекох да си заметна хавлията на север.

В центъра на общинския градец нещата гинат малко след полунощ, което ми напомня столичните разпоредби. Явно тези работи се решават на високо ниво и никой не се главоболи с твоята презумпция за буги нощи. Пък дори и да не е така, изборът се свеждаше до един бар на главната и две импозантни дискотеки. Сега тези имена нямат особено значение, както и вихрещата се ромска перла на дансинга, щото за трите минути, прекарани там, барманката секна клубните ми амбиции.

Чалга или поп-фолк повсеместно. Освен в барчето на плажа. Беличко и мекичко с дузина шатрички за двама и още толкова маси. Там манията е YMCA и музика с картинки, но пък и не съм очаквал вечер с Bonobo. Вече почти намерил своето място, остатъка от времето прекарах в мерене на оркестрирани „стари къщи“. А виж такива има и едната ще заеме чело в кръчмарския топ 10.

Може би музиката е важна за доброто изкарване, но с подходящата компания тя престава да бъде водеща. Главното е, че догодина Приморско (Черноморието) ще тъжи по мен, когато се наканя да заръчвам another beer on the beach.  

Докато въвеждах текста слушах Sonidos Gold на Grupo Fantasma и Rhythm Is What Makes Jazz Jazz на The Bahama Soul Club. И ги слушах с онзи кеф, с който всеки диджей определя ритъма на вечерта.

Лека нощ.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: