Skip to content

За Яна и липсата на толерантност

април 16, 2008

Колкото повече бродя по таз българска земя, толкова по-неприятно ми става от заобикалящите ме съграждани и крещящата им простота.

Днес се отбих в блога на Groovy Sessions и погледа ми прободе острието на Яна стърчащо там. Критиката е хубаво нещо, но само ако е градивна и аргументирана. В другия случай, както сега, остава вееща се като флаг на разгромен форд и предизвиква съжаление, ако изобщо спадаш към благоразположените натури.

Момичето твърди, че предстоящото парти с Diesler е лоша идея и за да подкрепи думите си е склонна да повръща. Може би тя не е анорексичка, но подобно на заболяването е твърде слаба в преценката си и вероятно не познава творчеството на Джон. А то – изключително му творчество, нали, се изразява в подновяване на закостенелите джаз, фънк и латин фигури до степен на експлоатация, адекватна със съвремието ни и предпочитана от всеки клуб, и ди-джей, налагащ това звучене.

На всичкото отгоре човекът си е позволил волността да издаде три албума и да сформира лайв бенд, състоящ се от 9 музиканта, за да покаже, че не разчита на случайности.

Хубаво е, че дадено парти предизвиква ответни реакции – както положителни, така и противоположни. А тъмната страна е, че отрицанието изглежда самоцелно и изразено на всяка цена.

Яна, разбира се, не свързвам с конкретна личност, а с поведение, което ми даде сгоден повод да обърна внимание на опърничавостта в най-лошия й еквивалент.

А ако трябва да се съревновавам с такива люде, бих се отбил в някой форум, освирквайки красноречиво партито с Лепа Брена, днес. Е да, обаче, между мен и тях изниква пропаст и от моята страна дребните негодувания се премълчават. Само за да ни остане въздух и енергия за положителни емоции, съпровождащи допадащите ни събития.

Та, Яна и хората като нея, моля ви, концентрирайте се другаде, там където бихте дали всичко от себе си за дадена кауза и престанете да травмирате обществото, защото най-лесно се освирква и ругае нещо създадено от друг …  

… и неразпознаваемо за вас.

Advertisements
3 Коментари leave one →
 1. jenfel permalink
  април 16, 2008 1:06 pm

  Такива като Яна вредят само на себе си. От малки се зареждат с негативизъм без основа. Не мисля, че травмират някой. Като ги засека някъде ми става смешно … и малко тъжно.

 2. majah permalink
  април 16, 2008 2:52 pm

  Напълно подкрепям – както вече казах „Яна“ и нейните хиляди клонинги трябва да се изявяват нейнде в празното въздушно пространство или във форумите – там и без това е пълно с подобни „пубери, които пръскат своята тийн воня“ (мисля, че добре я цитирам)…И ако тя не спада към тях, то ужасно много им прилича, макар да не искам да обиждам пуберите…Те нямат нищо общо в случая.
  Тъжно ми е, че е Яна, както и ти казваш, е една своеобразна представителка на мноинството…
  Е тва е най най тъжното!

 3. април 16, 2008 11:42 pm

  Всеки има по една Яна в себе си. Може би.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: