Skip to content

Groovy Sessions pres. DIESLER 17.04.2008 @ Sugar (Sofia)

април 8, 2008

Преди време Funkusion ми предостави интервюто си с Diesler (Джонатан Радфорд), което поместих в блога без редакционна намеса, след публикуването му в „Една седмица в София“. Интервюираната личност може би помниш. А може би не. Ако е последното сетният ти шанс идва с Majah, която раболепно е разсеяла и пръските съмнение за изпуснати дири около аферата Радфорд.  

Моето удоволствие в случая се свежда до направата на позивната (винаги съм се чудил коя българска дума съответства на flyer) и присъствието ми на уреченото място. Второто особено! 

И предпразнично ще си позволя да цитирам призива на Tru Thoughts, апелиращ ни да не крадем музика („don’t steal music“ изписано върху всеки диск през 2008 г.). Всички издатели са запознати с начините за размяна на файлове в интернет и се досещат, че не могат да предотвратят или прекратят съществуващата практика. А не е редно и не би било добре да се съсредоточават върху фабрикуването на превенции, загърбвайки основната си дейност, свързана с търсене и подпомагане на нови артисти.

Пределно ясно е, че Diesler също попада сред тези открития и кой знае утре ти би могъл да бъдеш на негово място. Но ако греша по отношение на теб, то отдавна е известно, че артистите от този калибър (антипод на Мадона и Бритни Спиърс) не биха могли да се изхранват само от продажби на звуконосители. Затова и повечето продуценти, ди-джей или изпълнители често са извън родината си, задоволявайки чуждестранна аудитория, а оттам и естествените си нужди. Не ни трябва да разсъждаваме върху чергарския похват на изхранване, а да потърсим баланса между присвоено и легално придобито. Не да спрем да теглим мп3 (които междувпрочем са едно прекрасно демо), а да започнем да купуваме!

Това е, стимулирайте артистите, за да продължават да ви ухажват, толкова е просто!

И приятно прекарване на 17-ти ;

______________________________

Support the people behind the independent music scene in Bulgaria ;

Advertisements
4 Коментари leave one →
 1. април 8, 2008 11:54 am

  manifique! строила съм си пантофките за танци.

 2. bronco permalink*
  април 8, 2008 12:12 pm

  аз нося мокасини, значи ще се познаем ;

 3. април 8, 2008 1:00 pm

  И още един призив

  Support the people behind the independent music scene in Bulgaria ;)

 4. bronco permalink*
  април 10, 2008 10:27 am

  И не само в България. Цяла сутрин се коря, че пропуснах да вметна – стимулирайте НЕЗАВИСИМИТЕ издатели и продуценти, но се надявам че всички са се досетили! Защото само ТЕ осъзнават покупката на всеки релийс.
  Мастодонтите така или инак са тръгнали надолу и скоро с посърнали зурли и влажни мигли ще си спомнят мултиплатинените копия!
  Всеки път, в който се сетя че Мадона и Металика препънаха напстър ми идва да се издрайфам!
  Идва ми да купя албум на горепосочените и да го залея с чревен сок, без оглед дали ми допадат.
  Това е като да се свидиш за петачетата, докато инкасото ти превозва милионите.
  И защо, само за сравнение, един джаз или фънк изпълнител, краден безпощадно през всяка музикална десетилетка от последните 40 год. насам, да кажем, не осъди когото и да било. Мисля, че това обяснява всичко!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: