Skip to content

How to spell toob

януари 23, 2008

 Все още ясно си спомням злата рибка и първия път, в който я зърнах. Подпираше се на рафтче задушена от множеството други издания в фоайето на кино Левски. По онова време там се намираше Дюкян Меломан (вероятно повечето софиянци знаят). Малко след като дискът се завъртя онемях. Рибката ме захапа и до ден днешен си нося белега. Мога да ти покажа, ако не вярваш. И ДА, този албум е сред любимите ми, видиш ли и Бронко си имал плюшено мече…ама се прай

В тези минути докато пиша се замислих дали изобщо reeled and skinned 1995 е станал нечия придобивка, защото мой не стана и още се коря. Бандата се казваше Red Snapper (също като мексиканската риба) и свиреше небивалa смес от даунтемпо и джаз. Впрочем, изразих се непотребно – убийствени ударни, подпряни неприлично добре от гъргорещ контрабас и поляти с глазура от меланхолични духови, клавирни и китарни фигури. По-късно (може и да греша) добавиха MC, показаха че умеят да калиброват синтезатор и добиха облика, който с тебе двама на мига ще си припомним. 

Казваха се Red Snapper, служиха вярно на WARP и неподражаемо съществуваха до 2003. После нищо, тишина.

До сега! Или 2005, когато се появяват като Toob. В моя случай How to spell toob 2005 иде почти като новина от непрочетен вестник, т.е. НОВИНА, и се впускам в изследване на създадената формация. От петимата останали са само двама или Rich Thair (ударни) and Jake One (електроника). Понастоящем дуото се готви да отвее публиката с втори албум и се чудя дали ще ме захапят толкова силно, че да ме наболява още 10 години.  

 PS/ red snapper се завръщат, видно от живите им участия и каченото в плейъра. Ще видим на какво са способни занапред.   

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: