Skip to content

Романовски

декември 2, 2007

Винаги открито съм се дразнил на хора, които са изнамерили нещо и го пазят само за себе си, сякаш ще живеят вечно или нечии друг нос няма да надуши.

естествено, че става дума за музика – за запека на съседа, чети един блог по-наляво..ciao ;)

Иде реч за платена музика, с която посредством интернет се сдобиваме нелегално и безплатно. не ми се изнася проповед – „за бога, братя, купувайте“, щот не разполагам с време за кьорфишеци. който е узрял ще купи, който не е – не е и няма! а музиката се създава, за да бъде чута, не за да се колекционира, къта и съхранява като буквар на прашен рафт от семейната ни библиотека. и не бива притежанието на нелегитимно копие (mp3) да е най-висшата ни цел или повод за съботна фукня пред колектива. 

Така разсъждавам в момента (така мислят и повечето хора, с които общувам) и в противовес на всеки вживял се меркантилен рисърчър ще споделя поредната находка, като този път ще изневеря на bronco (стиснята) и ще те засипя с био, което криво-ляво преведох. дано проявиш интерес и към творчеството.   

Романовски Био: Роден на 12.07.1969 и израснал  в Базил и Цюрих Швейцария Емигрира в Америка – Сан Франциско през 1989 г. 

Диджей Био: Романовски се занимава с диджействане от 16 годишен. Диджейства за различни младежки организации в Швейцария и в края на 80-те се кооперира в създаването на THE X-Periment в Цюрих. След пристигането си в щатите се включва в различни Пънк-Рок и Рок банди, като ZOWIE ZOO AND RESIN MEN, също така работи с T.CISCO от UBIQUITY RECORDS. Романовски е бил постоянен диджей в клуб UP AND DOWN JAZZ CLUB от 1992 до 1997 г., тогава съсобственост на супермодела Кристи Търлингтън и др. Романовски диджейства на мероприятия като: парти на QUINNCY JONES, филмово парти на HALLE BERY, модни събития с участието на KATE MOSS, NAOMI CAMBELL и разбира се CHRISTY TURLINGTON. Той е част е от тандема SOULVATION CREW, който се ражда покрай магазина „BEHIND THE POST OFFICE“ на улица HAIGHT в Фриско. През годините Романовски работи във всички клубове в града. Работил е със забележителни таланти като: SUGAR HILL GANG, LUIE VEGA, RJD2, GREYBOY, MARK FARINA,TOMMY GUERRERO, POETS OF RYTHM, SLY AND THE FAMILY STONE, FRED WESLEY, THE METERS, DOZE OF THE ROCK STEADY CREW и др. Неговата работа го отвежда на места като: LOS ANGELES, NEW YORK, TOKYO, HONG KONG, HAMBURG, ZURICH, BERLIN и изобщо в цял свят след 20 години диджействане и самоутвърждаване.

 jm_rski_cover01.jpg

ARTIST:        ROMANOWSKI

TITLE:           ALL STYLES ALL SMILES

FORMAT:     VINYL-EP

LABEL:         JAZZ&MILK RECORDINGS

CAT:              JM-004

LC:                 15027

RELEASE:    OCTOBER 10th

Romanowski, one of the USA’s finest breaks producers, delivers a prime time killer with wicked percussion and trumpets causing the full cuban madness. Keeping with the diverse style of Dusty’s imprint, „Days & Daze“ twists some ska with funky breakz, all topped off with incredible remixes by former Ninja Tune’s Up, Bustle & Out and DJ Smash!Eclectic body rocking freestyle at its best![M.PATH.IQ | DE:BUG]  

Dope, dope and mo’ dope from Jazz & Milk – originals are heavy and it’s great to see Smash on the mix. Up, Bustle and Out step hard too – love it!

SHEPDOG (LABELHEAD – FREESTYLE RECORDS, UK)  Many thanks for this!
Another strong release from a consistently good label! Loving the DJ
Smash mix of ‘Days and Daze’ and the original of ‘Strudel Strut’ – both fire
for the dance floor!! Will be supporting in the clubs, on line and on the radio.

DOM SERVINI (STRAIGHT NO CHASER // WAH WAH 45’S)

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: