Skip to content

Live sets at Backstage 17.11.2007

ноември 16, 2007

Evilo вече писа, сега добавям повече за събитието, черпейки инфо от поста на mengeme v dnb.cult.bg

BULGARIAN SOUNDS OF NOW

Целта на това събитие е да представи нови музикални проекти и артисти от България пред публика.
Четири проекта: 1000names, Auditory Ossicles, Soulslept и Pumpkin Temp ще представят най-новите си парчета. Двамата диджеи Jamez Bongg и KЕi ще допринесат за разнообразният звук на вечерта. Всичко това ще ви накара да се раздвижите и да вкусите от различното.

За групите:

1000names

Casio Blaster и 99mistakes по известни като паник дуото 1000names са диджеи и продуценти от София. Те семплират, смесват и рециклират заедно от 2003-та година насам, създавайки собствен стил определян като “Eklektro hip hop”. Вдъхновяват се от стари sci-fi и cartoon филми, както и от космическата програма на NASA. Парчетата им се въртят по световни радиа като Samurai FM, dublab, BTS Radio, AstroBlack, Basic Soul, Bogaloo radio, Nova, Monday Jazz, True Radio MHz, Nuff Stylee Radio,We are, Monotape radio show, Vibes and Stuff и др. Te самите правят сетове за някои от тези радиа превъртайки полигамни смесици от old skool, funk, hip-hop,soul, elektro до psycadelic, emotronic, experimental… листата може да продължи много дълго и да свърши неочаквано!!!
Тази година излизат пет компилации с тяхно участие а през 2008-ма очаквайте самостоятелно ЕP и LP за френският лейбъл Eklektik records.

Auditory Ossicles

Групата Auditory Ossicles е комбинация от двама електронни продуценти/тонрежисьори (Андрей Андреев, Богдан Шишеджиев) и двама професионални джаз музиканти (Йордан Дончев, Иван Андреев). Стилово търсят баланса между електронната ембиънт музика и джаза, съчетавайки програминг с живи бас, барабани, пиано и саксофон. Не се страхуват да експериментират с идеите си, превръщайки ги смело в дълги, развиващи се в много части композиции, като често редуват електронното с живо, дишащо джазово свирене. Наблягат и на неравноделни ритми, както и продължителни звукови пейзажи, които им придават “ филмово “ настроение. Определят стила си като „Space Jazz“.
Групата е почти готова с първия си албум и ще представи част от него на 17.11.07 на сцената на Бекстейдж,София.

Soulslept

Името Soulslept за първи път се споменава в интернет средите около Март-Април 2006-а година. Зад това име всъщност стои човек на име Мартин Ставрев, родом от Видин, живущ в момента в София (и също толкова във Велико Търново).
Стилът му варира между трип-хоп, брейкбийт и IDM с интегрирано акустично/оркестрално звучене.

Pumpkin Temp

Тиквениците са хора . Броят им е неясен, поради причината, че не се знае. Дали са 5 или можеби трима.Гаджета си имат само трима. Едното е двойка, пък другото не. Другите двама си нямат. Те са млади и перспективни. Не са DJ-и, ами творци. Творчеството им е изпълнено с момичешки небрежно зрял вокал, приятно експериментални инструментали (цигулки донасита), и хубаво раздвижен бийтбокс.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: