Skip to content

Интервю с Diesler

ноември 6, 2007

Jonathan Radford или известен още като Diesler e музикант, продуцент и диджей, който още с появата си на музикалния фронт преди около 5-6 години моментално привлича внимание на световни имена като Mr. Scruff, Gilles Peterson, Annie Mac, Ashley Beedle, Domu, DJ Food, Mad Mats & Kev Beadle.Не закъснява и реакцията от Robert Luis – собственика на Tru Thoughts records, където през 2005 се появява “Diggin’ It Somethin’ Rotten” – първия дългосвирещ албум на Diesler.Продукцията на Diesler обхваща глобален спектър от съвременната музика – downtempo, nu jazz, broken beat, latin и hip-hop. Издавал е продукция за лейбълите: Tru Thoughts, Ninja Tune, Zebra Traffic, Schema, Unique, Record Kicks Jack To Phono, Catskills, Jugglin’, Sick Trumpet, а сред имената които е ремиксирал са Quantic, TM Juke, Rozalia De Souza, Freddie Cruger и Jumbonics. Накратко – един от най–талантливите, млади, интересни и нестандартни продуценти, произлезли от компанията „Tru Thoughts”. 

Funkusion: Здрасти, Джон. Какво е чувството да бъдеш само на 25 години, а вече да имаш издадени два дългосвирещи албума, 3-ти на хоризонта, една дузина ремикси и да ръководиш лайв-бенд? 

Diesler: Чувството наистина е невероятно и за мен това е огромна чест. ( Всичко се случи много постепенно, затова считам, че съвкупността от всички тези позиции, които спомена, не е случайна.) Всичко обаче е резултат от изключително много работа , затова сегашният ми статус на музикант е закономерен. Винаги съм искал зад псевдонима на Diesler да се крият различни аспекти на музиката и имах огромния късмет да ремиксирам, и свиря с много различни музиканти и продуценти. 

Funkusion: Третият ти дългосвирещ албум ще бъде издаден от Freestyle Records. Ще ни разкажеш ли повече за това? 

Diesler: Да. Бяха изминали около 14 месеца без нова Diesler продукция, което за мен е много време. С Tru Thoughts стигнахме до етап, в който бяхме изчерпали всякакви варианти за по–нататъшно промотиране на моята музика, затова се насочих към Freestyle Records. Знаейки предварително музикалната политика и концепция на лейбъла, от Freestyle не се поколебаха да издадат албума! Като цяло “The Rhythym Station” e най–завършеният проект , който е излизал до момента от Diesler  и наистина се гордея с това! 

Funkusion: Първият ти дългосвирещ албум ” Diggin’ it Somethin’ rotten” се състоеше предимно от инструментални парчета. С времето обаче, забелязвам тенденция към повече вокални изпълнения. В новата тава почти всяко парче има гост–вокалист – Laura Vane, Suzanne Hughes , Joseph Malik , Rup. Ще ни разкажеш ли малко повече? 

Diesler: Като цяло винаги съм харесвал вокалите в музиката. Мисля, че тoва даже е елементът, благодарение на който музиката, която продуцирам, придобива абсолютно завършен вид. Музиката, която написах за първия албум, бе замислена за вокали. Именно от него обаче осъзнах, че някои от песните имат добра идея, но все пак има какво още да се желае. Тъй като визията ми като инструменталист е доста ограничена реших, че се чувствам много по-сигурен, когато използвам идеите от готови вокални парчета, вместо да създавам парчета с повтарящ се бийт през цялото време.  

Funkusion: Кои музиканти са ти повлияли най–много през годините? 

Diesler: Това, естествено, е най-трудният въпрос за един музикант и продуцент. Но ако пропуснем шаблонните отговори, харесвам музика, като се започне от James Brown и Ray Baretto , мине се през Thomas Banglater, Kenny Dope и Louie Vega и стигнем до Goldie,  Beastie Boys и The Doves. 

Funkusion: С кое твое авторско парче си най–горд? 

Diesler: Това определно е темата “A Little Something” с Laura Vane от втория ми албум „Keepie Uppies”. Тогава наистина бях изключително щастлив, че парчето беше просто перфектно откъм съдържание и изпълнение! Естествено, има и още много парчета, с които се гордея, но точно това  “A Little Something” – нямах търпение хората да чуят. 

Funkusion: Най-добрите 5 парчета според Diesler в момента 

Diesler:

Lack Of Afro : When The Sun Goes Down (Freestyle)

No Fakin? : Rump Shaka (CDR)

QSO : Panama City (Tru Thoughts)

Fab Samperi & DJ Farrapo : Mystere Profound [Batufunk Version] (Record Kicks)

The Hi-Fly Orchestra : …………??? [Dusty Remix] (Tramp Records CDR)

Текст: Ангел Мишев ака Funkusion

Издание: Една седмица в София

Бележка: Интервюто е предоставено в оригинал от автора (А. Мишев).  

  

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: